27 oktober 2019
15:00

Karlslunds IF HFK

Referat: Gefle IF FF - Karlslunds IF HFK

Gefle IF greppar ett sista halmstrå till fortsatt spel i Division 1 genom att besegra Karlslunds IF HFK med 2-1 på Gavlevallen. Karlslunds mål görs av Christer Lipovac.

Det var inför matchen ett Gefle som var i desperat jakt på tre poäng, och ett Karlslund som ville komma ur sitt läckande såll med elva insläppta mål på de två senaste matcherna.

Karlslund tar inte helt orättvist ledningen med 0-1 efter lite kalabalik i straffområdet, och där 23-årige anfallaren Christer Lipovac trycker in sitt åttonde mål för säsongen. Direkt efter avspark kvitterar dock Gefle efter en genomlöpning, och ställningen 1-1.

I början av den andra halvleken, i den 53:e minuten tar Gefle även ledningen med 2-1, återigen efter en genomlöpning.

Karlslund kommer till några fler bra lägen i matchen, mot ett Gefle som backar hem och bevakar ytorna. Närmast är Simon Gefvert men målvakten räddar hans skott från nära håll till hörna.

Slutresultatet blir 2-1 till Gefle, otroligt viktiga poäng för gästrikborna då även Bodens BK vinner sin match mot Rynninge IK med 2-1. Det innebär att Gefle behåller sina tre poäng tillgodo på just nu nedflyttade Boden inför den sista omgången.

För Karlslunds del innebär dagens resultat att laget halkar ner till en niondeplats i en haltande tabell. Karlslund avslutar nu säsongen nästa helg på hemmaplan då laget tar sig an Carlstad United, matchstart lördag 2 november kl 14.00 på Karlslund Arena.